Distribütör Güvencesi Ücretsiz Kargo Vade Farksız 3 Taksit Güvenli Alışveriş Distribütör Güvencesi Ücretsiz Kargo Vade Farksız 3 Taksit Güvenli Alışveriş Distribütör Güvencesi Ücretsiz Kargo Vade Farksız 3 Taksit Güvenli Alışveriş Distribütör Güvencesi Ücretsiz Kargo Vade Farksız 3 Taksit Güvenli Alışveriş

Saat Kordonu Nasıl Ayarlanır?

Tarih: 25.12.2022 22:06
Saat Kordonu Nasıl Ayarlanır?
Saat kordonlarının kolay bir şekilde ayarlanabilmesi için üzenlerinde deri veya plastik bir kayış vardır. Bu kayışın üstünde tokalar ve delikler vardır. Bu delikler sayesinde bileğe göre ayarlama yapılabilir. Fakat ünlü markaların saatlerinde metal kayışlar bulunmaktadır. Ve bu saatlerde ayarlama yapabilmek için metal halkaları çıkarmak gerekir. Halkaları çıkarmak o kadar da basit bir işlem değildir. Çoğu insan bu işlem için saatçiye gitmektedir. Fakat birkaç kesici aletle ayarlamayı evde yapmak da mümkündür. Saat kordonunu ayarlayabilmek için bazı aşamalar vardır. Bu aşamaları sırasıyla inceleyelim. Ferro Akıllı saatler alete gerek kalmadan silikon boyuna göre ayarlanabilir 

1)Saat Boyunu Ölçmek: Saat kayışını ayarlamanın birinci aşaması saatin kolda nasıl durduğuna bakmaktır. Yani saati kola takarak ne kadar büyük ya da küçük geldiğine bakmak gerekir. Metal saatlerde eğer saat büyük gelirse birkaç tane halka çıkarmak gerekecektir. Bu işlem evde, kuyumcuda veya saatçide yapılabilir. Saatçiye ve kuyumcuya gitmek biraz para harcamanıza neden olacaktır. Ferro erkek saat eğer fazla büyük gelmiyorsa o şekilde kullanma da herhangi bir problem yoktur. Eğer saat küçük geliyorsa üreticiden yeni halkalar satın almak gerekebilir. Bu işlem saati alırken de yapılabilir. Saati alırken ekstra kayış almak daha ucuza mâl olabilir. Ferro markası size bu konuda en çok yardımcı olan markalardandır. Saatin küçük gelmesi durumunda size normalden daha ucuza kayış vereceklerdir. Bu sayede saatinizi boyutu ayarlanmış bir şekilde kullanabilirsiniz. 

2)Tokayı Ayarlamak: Saat kordonunu evde ayarlarken tokasına dikkat ederek ayarlama yapılmalıdır. Kordonu, uygun boyuta gelene kadar düzgün bir şekilde çekmeniz gerekir. Eğer saat sıkı geliyorsa kordonu gevşetmelisiniz. Kayışın her iki tarafının da eşit şekilde azaltılması gerektiği unutulmamalıdır. Saat bu şekilde tam ortada kalır ve düzgün bir şekilde ayarlanmış olur. Bu işlem esnasında tokanın her iki tarafından çıkarılacak halka sayısını bir kenara yazmak iyi olacaktır. Bu sayede kaç halka çıkarmanız gerektiğini unutmaz ve saatinizi düzgün bir şekilde ayarlarsınız.

3)Alet Kullanmak: Evde saat kordonu ayarlarken bazı aletlere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu aletler kargaburnu, kuyumcu çekici ve raptiyedir. İlk aşamada iki adet raptiyeye ihtiyaç duyulmaktadır. Bu raptiyeler, halkaları tutan pimleri ayırmak için kullanılır. Pimleri ayırırken kargaburnuna da ihtiyaç duyacaksınız. Ayrıca bu işlemler esnasında kuyumcu çekicinden de yardım almak gerekecektir. Bütün bu işlemler düz bir zeminde yapılırsa daha iyi olur. Ayrıca zeminin temiz ve parlak olması sizin işinize yarayacaktır. Parlak zeminde söktüğünüz pimleri kolayca bulup, tekrar sabitleyebilirsiniz.

4)Halka Sökme İşlemleri: Saat kordonu ayarlama işlemlerinde halkaları sökerken masayla, sökülecek halkaların arasında biraz boşluk bırakmak gerekir. Bu işlemde her iki tarafta da halka sayısını doğru hesaplamak çok önemlidir. Sayı hesaplandıktan sonra halkaların en uç noktası bulunmalıdır. Halkaları tam burada sökmek gerekir. Bu sayede bu işlem hallolur. FERRO mağazalarında alışveriş yaparken yapmanız gereken bütün işlemleri size detaylıca anlatılacaktır.

5)Raptiyeleri Doğru Kullanmak: Halkaları saatten ayırdıktan sonra raptiyelerden biriyle pimleri çıkarmak gerekir. Bu işlemde raptiyenin sivri ucuyla pimi dışarı çıkarmak gerekir. Eğer raptiyeyle pimi çıkaramazsanız, kuyumcu çekicini kullanarak pime vurmanız gerekir. Pim çıktıktan sonra bu işlem hallolmuş olur.

6)Kargaburnunu Kullanmak: Pimi çıkarmak aslında o kadar da basit bir işlem değildir. Pimi çıkarırken, kargaburnuna da ihtiyaç duyabilirsiniz. Pim, halkalardan biraz ayrıldıktan sonra onu kargaburnuyla çekmek gerekir. Pimi, kargaburnu yardımıyla çıkardıktan sonra rahatça halkaları sökebilirsiniz. Bu işlemi kayışın bir tarafında hallettikten sonra öbür tarafında da halletmelisiniz.

7)Tokayı Takma İşlemleri: Saat kordonunun halkalarını kendi bilek boyunuza göre ayarladıktan sonra tokayı tekrar takmanız gerekecektir. Bu işlem için öncelikle tokayı, kargaburnu, raptiye ve çekiç yardımıyla halkadan ayırmak gerekir. Tokayı söktükten sonra tekrar kayışa oturtmak daha kolay olacaktır.

8)Tokayı Kayışa Oturtmak: Tokayı, kayışa oturtmak için tokayı halkalardan birinin ucuna geçirmek gerekir. Bu işlemde tokayı takacağınız deliğe çok dikkat etmelisiniz. Söktüğünüz pimlerden biriyle bu deliği sıkıştırmalısınız. Fakat pimin ucu, deliğe girmemelidir. Pimi, çekiçle tamamen oturttuktan sonra tokanın öbür tarafını da bu şekilde ayarlamak gerekir. Öbür tarafı da ayarladıktan sonra tokayı ayarlama işlemleri bitmiş olacaktır. Bu sayede saatinizin boyunu en güzel şeklide ayarlamış olursunuz.
İlgili Ürünler
Yükleniyor...